Feltöltve:

Narancskrémes étcsokis torta

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Az étcsokis piskótához

tojás10 darab
Vajas íz16 dekagramm
60%-os étcsokoládé10 dekagramm
cukor15 dekagramm
liszt16 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
fahéj1.5 teáskanál

A narancskrémhez

tojássárgája6 darab
cukor15 dekagramm
liszt4 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Rama Vajas Íz30 dekagramm
közepes narancs4 darab
citrom0.5 darab

A díszítéshez

reszelt étcsokoládé6 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A margarint a sóval, robotgép segítségével habosra kervejük, majd a felolvasztott étcsokoládét hozzákeverjük.

  2. 2. lépés

    A csokis margarinhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a külön felvert tojáshabot.

  3. 3. lépés

    A tojásos „folyékony" masszához a száraz hozzávalók keverékét (sütőporos, fahéjas szitált lisztet) is hozzákeverjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig, készre sütjük.

  4. 4. lépés

    A krémhez a tojássárgákat, a cukrot, a liszet, a vaníliás cukrot, a narancsok és a fél citrom levét vízgőz felett (kb. puding állagúra) főzzük, majd kihűtjük.

  5. 5. lépés

    A narancsok reszelt héjával a Rama Vajas ízt habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.

  6. 6. lépés

    A három részre vágott piskótát megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval. A torta oldalára is kenhetünk a krémből. Hűtőben dermesztjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem