sonka vagy virsli | 20 dekagramm |
---|---|
tejföl | 1 darab |
mustár | 1 darab |
só | 1 darab |
bors | 1 darab |
reszelt sajt | 20 dekagramm |
hagyma apróra vágva | 1 darab |
pizzakrém | 1 adag |
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
tojás | 1 darab |
joghurt | 14 dekagramm |
olaj | 3 evőkanál |
só | 1.5 teáskanál |
cukor | 1 evőkanál |
tej (kb) | 1.8 dl |
élesztő | 2 dekagramm |
tojás a kenéshez | 1 darab |
---|---|
szezámmag, lenmag vagy napraforgómag ízlés szerint | 1 kevés |
Napraforgó recept.
Kelt tésztát készítünk: Az élesztőt összemorzsoljuk és a cukros, langyos tejbe tesszük, hagyjuk állni. A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olajat, és a sót. Végül az élesztős tejet is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, és hagyjuk egy kicsit kelni.
A tésztánkból 4 gombócot formázunk. Az egyiket kör alakúra nyújtjuk, majd berakjuk a tepsibe, erre rákenjük a már elkészített krémünket. Egy másik gombócot is elnyújtunk, szintén kör alakúra és a tetejére helyezzük.
Fogunk egy kör alakú poharat és a kör közepére rakjuk, nem kell átlyukasztani, épp csak látszódjon a körvonal! Késsel cikkelyeket vágunk majd minden egyes cikkelyen csavarunk néhányat (3-4).
Lekenjük a tojással, rászórjuk a magokat, és már mehet is a sütőbe.