Napraforgó pizza
Napraforgó pizza
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • tejföl - 150 gramm
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. Langyos vízben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Addig előkészítjük a többi hozzávalót. A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát gyúrunk, majd hagyjuk kelni kb. 1 órán át langyos helyen.
  2. Miután megkelt két részre osztjuk. A tepsit kiolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd az első tésztát belenyújtjuk. Lekenjük pizzakrémmel és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A másik tésztát is kinyújtjuk akkorára mint az elsőt és ráterítjük a félkész pizzára. Ezután formázzuk. A közepét kicsit benyomjuk egy pohárral, ez lesz a közepe. A szélét pedig bevagdossuk, mint egy napocska.
  4. Az így kapott részeket óvatosan megtekerjük kétszer, háromszor, majd lekenjük tojással és megszórjuk a magokkal. A lényeg, hogy a közepe sötétebb, a széle pedig világosabb színű legyen. Még 30 percig hagyjuk kelni, addig előmelegítjük a sütőt és 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.