Feltöltve:

Nápolyi szelet

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kenéshez

lekvár, ízlés szerint cseresznye, sárgabarack, stb.1 kevés

Töltelék

darált dió15 dekagramm
tej1 dl
cukor10 dekagramm
rum1 darab

Tészta

liszt40 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor12 dekagramm
1 teáskanál
tejföl (annyi, hogy gyenge tésztát kapjunk)1 kevés

Máz

tojássárgája2 darab
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Ráma2 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán (kb.: 35x25 cm) sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket. Diótöltelék: a darált diót a tejben rövid ideig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, és egy kis rumot. (A diót a forró tejbe tesszük). Ha kihűltek a lapok, megtöltjük őket. Az első lapot megkenjük cseresznyelekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabaracklekvárral. A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni, én így szeretem a legjobban, a negyedik lapra kerül a máz. Máz: 2 tojássárgát, 10 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral, és 2 dkg Ramával kikeverünk, majd a tésztára kenjük. Rövid idő múlva megszárad, és lehet szeletelni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem