kakaópor | 2 dekagramm |
---|---|
csokoládé | 5 dekagramm |
dió | 1 darab |
lekvár | 1 darab |
tej | 1 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tojás | 2 egész |
porcukor | 25 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 50 dekagramm |
cukor | 1 evőkanál |
feketekávé | 1 evőkanál |
édesítőpor (olyan az állaga, mint a porcukornak) | |
vékony lapocskákra vágott mandula | |
kis kockákra vágott vegyes finomság (aszalt gyümölcs, dió és csokoládé) | |
marcipánmassza |
Nap és éj a Desszertek kategóriában
A lisztet a sütőporral és a Ramával összegyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a 2 tojást, a citrom reszelt héját és annyi tejet, hogy könnyen dolgozható tészta legyen. A tésztát két részre osztjuk. Egyik felét vékonyra kinyújtva tepsibe tesszük és megtöltjük a lekvárral összekevert diótöltelékkel. A tészta másik felét összegyúrjuk a csokoládéval, kakaóporral, cukorral és a feketekávéval. Ezt is kinyújtjuk és a töltelékre helyezzük. Megkenjük tojással és darabos cukorral meghintjük. Közepes tűznél sütjük. Ferde darabokra vágjuk.