Feltöltve:

Nándori szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A csokimázhoz

kristálycukor8 dekagramm
tej5 cl
Ráma15 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
narancslikőr1 darab

A krémhez

tej vagy tejszín1 kevés
marcipánmassza reszelve25 dekagramm
mascarpone25 dekagramm

A piskótához

vörösbor1 darab
mag nélküli aszalt szilva25 dekagramm
sütőpor1 csomag
olívaolaj5 cl
kakaópor5 dekagramm
liszt20 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
tojás8 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd hozzákeverjük az olajat is. A tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral tejföl állagúra verjük, és óvatosan hozzákeverjük a lisztes, kakaós masszához. Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, sűrűn rátépkedjük az előző nap vörösborba áztatott aszalt szilvát, és közepes hőmérsékleten megsütjük. A krémhez a mascarpone sajtot összekeverjük a reszelt marcipánmasszával, majd egy kis tejet v. tejszínt adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük. A tejet a cukorral és a kakaóporral felfőzzük, majd hozzákeverjük a Ramát. Amikor kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt, és a sütemény tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt, keserű csokoládéval.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem