Feltöltve:

Nanaimo szelet

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

Ráma15 dekagramm
tejszín1.5 dl
főzés nélküli vaníliás pudingpor1 csomag
porcukor20 dekagramm

A bevonathoz

étcsokoládé10 dekagramm
étolaj1 csapott mokkáskanál

Az alsó réteghez

Ráma15 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
kakaópor5 evőkanál
tojás2 darab
darált keksz35 dekagramm
durvára vágott dió, vagy mogyoró10 dekagramm
kókuszreszelék15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20x30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.

  2. 2. lépés

    A krém készítése: a Ramát a porcukorral habosra kikeverjük.
    Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép, egyenletes, sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.

  3. 3. lépés

    A mázhoz: a csokoládét az olajjal vízgőz felett elolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje a krémet.



  4. 4. lépés

    Hűtőbe tesszük és 3 órán át, de még jobb, ha egy egész éjszaka hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem