Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
savanyú káposzta | 1 kilogramm |
fokhagymagerezd | 5 darab |
szalonna | 20 dekagramm |
kapor | 1 csokor |
marhahús | 1 kilogramm |
paradicsomlé | 5 dl |
sertéslapocka | 1 kilogramm |
csombor | 1 csokor |
kukoricadara | 50 dekagramm |
őrölt édes paprika | 1 evőkanál |
oldalas | 1 dekagramm |
savanyú káposztafej | 1 darab |
Nagymuzsalyi töltött káposzta a Főételek kategóriában
A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk és egy evőkanál margarinon megpirítjuk. A darált húsokat és a darált szalonnát összekeverjük, majd hozzáadjuk a megpirított vöröshagymát, az őrölt piros paprikát, a kukoricadarát, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A fejes savanyú káposztát leveleire szedjük és az eresebb részét kivágjuk. Megtöltjük a leveleket az elkészített húsos töltelékkel.