Feltöltve:

Nagymamám diótortája

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás8 egész
darált dió16 evőkanál
liszt8 evőkanál
cukor16 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
Ráma0.25 dekagramm
zsemlemorzsa1 evőkanál
étolaj1 evőkanál
tej3 dl

Elkészítés

1. lépés

Tészta: 8 tojássárgát és 4 evőkanál kristálycukrot habosra kikeverni, a 8 tojásfehérjét felverni a 4 evőkanál kristálycukorral. Mikor ez kész, óvatosan a tojássárgához adni 8 nem púpos kanál darált diót, a sütőport és a 4 kanál lisztet. Ha ez kész akkor a fehérjéhez adagolni, kiolajozott, zsemlemorzsás közepes tortasütőbe tenni, és kb. 150-160 fokos sütőben lassan sütni kb. 40-45 percig. Hagyjuk kihűlni, majd háromfelé vágni. A krém készítése: a három deci tejet a 4 evőkanál lisztet és a 8 evőkanálcukrot állandó keverés mellett a dióval keményre felfőzni. Kitenni egy lapos tálra hűteni. Ha kihűlt, a Ramával habosra kikeverni, egy kis rummal, vagy rum aromával még lehet ízesíteni. A kihűlt lapokat megkenni a krémmel és az oldalát dióval meghinteni, vagy tetszés szerint csokireszelékkel díszíteni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem