Nagymamám répalevese
Nagymamám répalevese
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. A csülköt felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és kuktában, takaréklángon megfőzöm (kb. 1 óra). A levét nagyobb fazékba szűröm le. A húst falatokra vágom.
    2. Amíg fő a csülök, megtisztítom, megmosom és felkarikázom a répát és a burgonyát.
    3. A csülök levébe felteszem főni a felkarikázott répát és a kockára vágott burgonyát. Amíg fő, elkészítem étolajból és a lisztből a világos rántást. Amikor már majdnem megpuhult, beleteszem a levesbe a rántást.
    4. Pár perc múlva a tejjel felöntöm és felforralom. Ha felforrt, a húst is beleteszem és még egyszer felfőzöm. Ha kell sózom, de a füstölt hús sóssága miatt erre ritkán van szükség.