Nagymamám csülkös répalevese
Nagymamám csülkös répalevese
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 80 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • burgonya - 50 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • csülök - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A csülköt felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és kuktában, takaréklángon megfőzzük (kb. 1 óra). A levét nagyobb fazékba szűrjük le. A húst falatokra vágjuk.
  2. Amíg fő a csülök, megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk a répát és a burgonyát.
  3. A csülök levébe feltesszük főni a felkarikázott répát és a kockára vágott burgonyát. Amíg fő, elkészítjük margarinból, és a lisztből a világos rántást. Amikor már majdnem megpuhult, beletesszük a levesbe a rántást.
  4. Pár perc múlva a tejjel felöntjük és felforraljuk. Ha felforrt, a húst is beletesszük, és még egyszer felfőzzük. Ha kell sózzuk, de a füstölt hús sóssága miatt erre ritkán van szükség.