Feltöltve:

Nagymama cseresznyés tortája

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

burgonya1 kilogramm
1 kávéskanál
Ráma25 dekagramm
tojássárgája4 darab
finomliszt35 dekagramm

Töltelékhez

cseresznye1 kilogramm
cukor5 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, finomra reszeljük és egy tálba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá (kb. 5 dl.), amennyi ellepi, majd 15 percig pihentetjük. Utána leszűrjük, kinyomkodjuk. Az így kapott levet az áztató vízzel együtt félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a tésztát: a burgonyareszeléket megsózzuk, a Ramával, liszttel, tojásokkal lágy tésztát gyúrunk. Hideg helyen 20 percet pihentetjük és 3 részre osztjuk. Kerek lapokká nyújtjuk. A korongokat kb. 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. A cseresznyét a cukorral és a fahéjjal felforraljuk. A félretett burgonyalé tetejéről leöntjük az összegyűlt vizet. A visszamaradt keményítőt kevés forró gyümölcslével elkeverjük, majd a gyümölcsre öntjük. 2-3 percig forraljuk. Akkor jó, ha egy tányérra cseppentve a zseléhez hasonlóan megköt. Mielőtt teljesen megkötne, összeállítjuk a tortát. Rétegesen pakoljuk, tetejére tészta kerül. A legfelső lapot szeletekre vágjuk. 30 percet dermedni hagyjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem