Feltöltve:

Nagyim gesztenyetortája

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
cukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

gesztenyemassza1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
porcukor6 evőkanál
tej2 dl
liszt3 kávéskanál
tojás1 darab
Ráma10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, majd kettévágjuk, vagy akár külön-külön is megsüthetjük.

2. lépés

A krémhez felforraljuk a tejet és beleöntjük a vaníliás cukrot.

3. lépés

3 evőkanál porcukorral és 3 kávéskanál liszttel kikeverünk egy tojást, amit lassan belecsurgatunk a tejbe és addig kevergetünk, amíg be nem sűrűsödik.

4. lépés

Levesszük a tűzről és kihűtjük. Ezalatt 10 dkg Ramát 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk, majd a gesztenyemasszához vegyítjük. Mindkét krémhez ízlés szerint kis rumot, vagy rumaromát is tehetünk.

5. lépés

A jól eldolgozott masszával megtöltjük a két lapot úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon egy kicsi.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem