Feltöltve:

Nagyi mese almása

timer 0
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

alma2 kilogramm
darált dió20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
fahéj1 teáskanál

Tészta

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 pohár
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához valókat összegyúrjuk. Először a lisztet, a cukrot, a sütőport és a Ramát dolgozzuk össze, majd utána adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Két cipót csinálunk belőle.

  2. 2. lépés

    A tepsit kikenjük Ramával, vagy sütőpapírral kibéleljük. Az almát leszereljük.

  3. 3. lépés

    Az egyik cipót kinyújtjuk és a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a dió felével, rárakjuk az almát, majd meghintjük a cukorral, fahéjjal és a dió másik felével.

  4. 4. lépés

    Kinyújtjuk a másik cipót és az almára simítjuk. Megkenjük 1 felvert tojással és villával megszurkáljuk. Forró sütőbe tesszük és takarék lángon pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem