Feltöltve:

Nagyi linzere

timer 0
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

A díszítéshez

porcukor1 darab
dió1 darab

A tésztához

liszt38 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojássárgája3 darab
citrom reszelt héja0.5 darab

A töltéshez

baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a 3 tojássárgát. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd egy pillanat alatt átgyúrjuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk.

  2. 2. lépés

    Különböző alakzatokat szaggatunk belőle, amiket díszíthetünk sütés előtt és után is. Sütés előtt fél diószemet nyomhatunk egy párra, illetve tojással megkenve darált dióba is forgathatunk valamennyit.

  3. 3. lépés

    Előmelegített sütőben 210 fokon 10 percig sütjük. Sütés után kedvünk szerint meghinthetünk porcukorral néhány sütitetőt, de a lényeg, hogy minden tetőlapocskának készítsünk aljat is, hogy össze tudjuk ragasztani baracklekvárral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1