Nagyi kedvence
Nagyi kedvence
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 4 darab
  • tojás - 6 darab
  • cukor - 20 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • liszt - 18 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • étk. keményítő - 12 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • vaníliás cukor - 0.5 csomag
  • narancslikőr - 2 evőkanál
  • porcukor - 1 darab

Elkészítés:

  1. A 4 tojássárgát az egész tojásokkal, a cukorral, a sóval, a citromhéjjal forró vízfürdőn, robotgéppel krémesre keverjük. A vízfürdőből kivéve kihűtjük. A sütőporral elvegyített lisztet a masszára szitáljuk, beledolgozzuk és hozzáadjuk a felolvasztott Ramát. A tészta 1/3 részét a kakaóporral elkeverjük. A maradék tésztát Ramával kikent, zsemlemorzsázott formába töltjük. Ráhalmozzuk a kakaós masszát és fakanál nyelével a fehér masszába forgatjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon addig sütjük, amíg barnulni kezd, (kb. 20 perc). A tetejét késsel bevágjuk és ugyanazon a hőfokon további 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük. A formából óvatosan kiborítjuk és porcukorral megszórjuk. A hideg tejszínt félkemény habbá verjük, beleszórjuk a vaníliás cukrot, belevegyítjük a narancslikőrt. A kakaós kalácsot szeletekre vágjuk és a habbal kínáljuk.