Feltöltve:

Nagyi almása

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 kevés
Ráma17 dekagramm
liszt50 dekagramm
1 kávéskanál
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
cukor15 dekagramm
egész tojás1 darab
tej vagy tejföl1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát és a lisztet összemorzsoljuk, belerakjuk a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást, majd a tejjel, vagy a tejföllel félkemény tésztát gyúrunk belőle.

  2. 2. lépés

    Az almát meghámozzuk, leszereljük, kevés cukorral és fahéjjal megfőzzük, majd szűrőn lecsepegtetjük.

  3. 3. lépés

    A tésztát kettéosztjuk, elnyújtjuk, Ramával kikent tepsibe rakjuk. Erre kerül a már kihűlt alma, azután a második lap, a tetejét pedig kristálycukorral szórjuk meg.

  4. 4. lépés

    Forró sütőben kb fél óráig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem