Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval
Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • bors - 15 mag
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • kömény - 1 evőkanál
  • só - 2 teáskanál
  • zöldborsó - 250 gramm
  • pulykaaprólék - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A pulykaaprólékot megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, a zöldborsót, ha mirelit picit hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni.
  2. A pulykaaprólékot a fazékba rakjuk, megszórjuk az ételízesítővel, köménnyel, borssal, beletesszük a megtisztított vöröshagymát és bő vízzel feltesszük főni.
  3. Ha a húsos lé felfőtt, akkor beletesszük a felaprított zöldségeket a következő sorrendben: zeller, fehérrépa, sárgarépa, karalábé. Fedő alatt főzzük hosszasan, nem túl nagy lángon.
  4. Ha a hozzávalók mind megfőttek nagyjából, akkor beletesszük a zöldborsót és azt is puhára főzzük. Végül, ha megpuhultak a zöldségek, a félbevágott fokhagymagerezdeket és a friss petrezselymet is belerakjuk. Forrón tálaljuk.