Feltöltve:

Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval

timer 140
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa1 darab
vöröshagyma2 darab
bors15 mag
petrezselyemzöld1 csokor
fokhagymagerezd3 darab
fehérrépa1 darab
Delikát ételízesítő2 evőkanál
kömény1 evőkanál
2 teáskanál
zöldborsó250 gramm
pulykaaprólék1 kilogramm

Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval elkészítés 1. lépés képe

A pulykaaprólékot megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, a zöldborsót, ha mirelit picit hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni.

2. lépés

Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval elkészítés 2. lépés képe

A pulykaaprólékot a fazékba rakjuk, megszórjuk az ételízesítővel, köménnyel, borssal, beletesszük a megtisztított vöröshagymát és bő vízzel feltesszük főni.

3. lépés

Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval elkészítés 3. lépés képe

Ha a húsos lé felfőtt, akkor beletesszük a felaprított zöldségeket a következő sorrendben: zeller, fehérrépa, sárgarépa, karalábé. Fedő alatt főzzük hosszasan, nem túl nagy lángon.

4. lépés

Nagyi gezemice levese pulykaaprólékból, borsóval elkészítés 4. lépés képe

Ha a hozzávalók mind megfőttek nagyjából, akkor beletesszük a zöldborsót és azt is puhára főzzük. Végül, ha megpuhultak a zöldségek, a félbevágott fokhagymagerezdeket és a friss petrezselymet is belerakjuk. Forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem