Feltöltve:

Nagyapám húsos tésztája

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma2 darab
majoránna1 evőkanál
zöldpaprika darab
darált sertéscomb25 dekagramm
makaróni tészta25 dekagramm

Nagyapám húsos tésztája recept.

Elkészítés

1. lépés

Fazékba rakunk vizet, 1 evőkanál sót és 1 evőkanál étolajat. Felrakjuk a tűzhelyre. Mikor forr a víz belerakjuk a 3 részre tört tésztát. Kb. 20 percig főzzük, míg puha nem lesz. Akkor átszűrjük.

2. lépés

A hagymát apró kockára vágjuk . Lábosban pici olajban megdinszteljük.

3. lépés

A zöldpaprikát kis hasábokra vágjuk. A dinsztelt hagymához rakjuk, és együtt píritjuk pár percig.

4. lépés

A húst hozzárakjuk és kevés vizet, hogy ne égjen le. Állandó kevergetés mellett puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a majorannát, borsot, ételízesítőt, és kevés paprikát. Ízlés szerint lehet fűszeresebb borsban vagy kevésbé. Kóstolgatással lehet a legjobb ízt eltalálni. 10-15 perc alatt puha lesz.

5. lépés

A kész húshoz adjuk a kifőtt, leszűrt tésztát.Összekeverjük, és összemelegítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem