Müzlis patkó recept.
A langyos helyen átszitált lisztbe belemorzsoljuk a Ramát, a csipet sót. Az élesztőt megfuttatjuk kevés cukorral, langyos tejjel, és amikor felfut, a liszthez tesszük. A hozzávalókat eldolgozzuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, és cipót gyúrunk belőle. Akkor jó, amikor a tészta már nem tapad a gyúródeszkához. A tésztát 15 percig pihentetjük, majd a kis darabokból ovális alakokat nyújtunk. Elkészítjük a tölteléket. A müzlit összekeverjük a lekvárral, a darált dióval és a leforrázott mazsolával. A tészták közepére kanálnyi tölteléket rakunk. Felgöngyöljük, és kifli formára hajlítva tepsibe helyezzük. A süteményeket felvert tojással megkenjük, megvárjuk, amíg megszáradnak, majd újra kenjük a tetejüket, és 180º C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.