Muszaka
Muszaka
  • timer115 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 4 dl
  • olaj - 2 evőkanál
  • burgonya - 300 gramm
  • padlizsán - 1 darab
  • reszelt sajt - 4 evőkanál
  • darált marhahús - 250 gramm
  • Knorr Bolognai mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A padlizsánt mossuk meg és kockázzuk fel. Tegyük be egy edénybe, jól sózzuk be és tegyünk rá egy nehezéket. A nem kívánt, csípős lé így kifolyik. Kb. egy óra múlva csavarjuk ki a kezünkkel a még kipréselhető csípős folyadékot.
  2. Öntsünk hozzá kb. 4 dl vizet és a Knorr üveges bolognai spagetti mártást. Az egészt keverjük össze és forraljuk fel.
  3. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük a többihez és főzzük együtt 3 percig, majd ízesítsük a fűszerekkel.
  4. Kenjünk ki margarinnal egy tűzálló tálat és tegyük bele a muszaka összetevőit.
  5. Végül szórjuk meg sajttal és süssük kb.35 percig 190 fokon.
  6. Olajon pirítsuk át a húst. Adjuk hozzá a padlizsán kockákat.