Feltöltve:

Muszaka

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
paradicsom2 darab
vöröshagyma2 darab
tojás1 darab
tej3 dl
fokhagymagerezd6 darab
sajt15 dekagramm
burgonya kilogramm
liszt5 dekagramm
paprika1 darab
padlizsán3 darab
hús kilogramm

Muszaka recept.

Elkészítés

1. lépés

A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és sütőben megsütjük. A krumplit is hasonló vastagságúra vágjuk, majd azt is megsütjük.

2. lépés

Az apróra darabolt hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és pirítjuk, közben a sót, borsot, szurokfüvet, fahéjat, babérlevelet és a zúzott fokhagymát is belerakjuk.

3. lépés

Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét és zsírjára sütjük.

4. lépés

Majd ezután, elkészítjük a besamelmártást. Egy edényben megolvasztjuk a margarint, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, amíg eléri a megfelelő sűrűséget és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendióval és hozzáadjuk a reszelt, füstölt sajtot.

5. lépés

Muszaka elkészítés 5. lépés képe

Egy kiolajozott tepsi alját kirakjuk a padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst, erre jön a burgonya, végül az egészet leöntjük a mártásunkkal. 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem