Mustáros-rukkolás húsgolyók
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • darált sertéshús (20%-os zsírtartalommal) - 80 dekagramm
  • Globus Mustár - 2 evőkanál
  • Knorr Fokhagymás Páckeverék - 1 tasak
  • kis pohár tejföl - 1 darab
  • Olaj - 4 evőkanál
  • rukkola - 3 marék
  • kisdoboz (20g) friss kakukkfű - 1 doboz
  • Szögletes fémnyársak vagy lapos bambusznyársak - 4 darab

Elkészítés:

  1. A Knorr Páckeverék felét keverjük simára a Globus mustárral, olajjal, és a tejföllel. Adjuk hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverjük át.
  2. A Knorr Páckeverék másik felét adjuk a húshoz, keverjük át, formázzunk belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzzuk a nyársakra.
  3. Kenjük a pácot a húsgombócokra, hogy a gombócok minden oldalát érje, lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
  4. Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
  5. Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süssük 12-14 percigTipp: • A lapos vagy szögletes nyársakra azért van szükség, hogy sütés közben a nyárs ne tudjon forogni a húsban így meg tudjuk forgatni a húsgombócokat. • HA még odafér: Készíthetjük vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.