Feltöltve:

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

darált sertéshús (20%-os zsírtartalommal)80 dekagramm
Globus Mustár2 evőkanál
Knorr Fokhagymás Páckeverék1 tasak
kis pohár tejföl1 darab
Olaj4 evőkanál
rukkola3 marék
kisdoboz (20g) friss kakukkfű1 doboz
Szögletes fémnyársak vagy lapos bambusznyársak4 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Knorr Páckeverék felét keverjük simára a Globus mustárral, olajjal, és a tejföllel. Adjuk hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverjük át.

  2. 2. lépés

    A Knorr Páckeverék másik felét adjuk a húshoz, keverjük át, formázzunk belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzzuk a nyársakra.

  3. 3. lépés

    Kenjük a pácot a húsgombócokra, hogy a gombócok minden oldalát érje, lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.

  4. 4. lépés

    Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.

  5. 5. lépés

    Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süssük 12-14 percig

    Tipp:
    • A lapos vagy szögletes nyársakra azért van szükség, hogy sütés közben a nyárs ne tudjon forogni a húsban így meg tudjuk forgatni a húsgombócokat.
    • HA még odafér: Készíthetjük vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Lime-korianderes csirkemell

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Fehérboros-kakukkfüves karaj

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

BBQ oldalas

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Hamburger

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 9