Feltöltve:

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

darált sertéshús (20%-os zsírtartalommal)80 dekagramm
Globus Mustár2 evőkanál
Knorr Fokhagymás Páckeverék1 tasak
kis pohár tejföl1 darab
Olaj4 evőkanál
rukkola3 marék
kisdoboz (20g) friss kakukkfű1 doboz
Szögletes fémnyársak vagy lapos bambusznyársak4 darab

Mustáros-rukkolás húsgolyók a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Knorr Páckeverék felét keverjük simára a Globus mustárral, olajjal, és a tejföllel. Adjuk hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverjük át.

2. lépés

A Knorr Páckeverék másik felét adjuk a húshoz, keverjük át, formázzunk belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzzuk a nyársakra.

3. lépés

Kenjük a pácot a húsgombócokra, hogy a gombócok minden oldalát érje, lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.

4. lépés

Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.

5. lépés

Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süssük 12-14 percig

Tipp:
• A lapos vagy szögletes nyársakra azért van szükség, hogy sütés közben a nyárs ne tudjon forogni a húsban így meg tudjuk forgatni a húsgombócokat.
• HA még odafér: Készíthetjük vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem