víz | 1 liter |
---|---|
petrezselyem zöld | 1 csokor |
tejföl | 1 evőkanál |
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 3 darab |
olaj | 2 evőkanál |
babérlevél | 2 darab |
liszt | 1 evőkanál |
gerezd fokhagyma | 3 darab |
zöldborsó | 15 dekagramm |
Globus Mustár | 1 evőkanál |
zellergumó | 1 darab |
pulykacomb filé | 1 kilogramm |
petrezselyem gyökér | 1 darab |
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves a Levesek kategóriában
Az olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott pulykahúst és a babérlevelet is, majd pirítsuk – pároljuk 10-15 percig, vagy amíg saját levét elfövi.
Közben vágjuk kockára a zöldségeket és adjuk a húshoz a mustár kíséretében. Pirítsuk további 2-3 percet, szórjuk meg a liszttel, majd öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a húsleves kockákat. Kevergetve forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük kb. 25 percet.
Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a zöldborsót.
A megtisztított fokhagymagerezdeket és a petrezselyem zöldet vágjuk egészen finomra, majd a főzés vége előtt 1-2 perccel adjuk a leveshez. Gazdagítsuk 1-2 kanál tejföllel vagy tejszínnel. A citrom hozzáadását nem javasoljuk, mert a mustárnak köszönhetően már eléggé savanykás, de ízlés szerint adható.