Mustáros bélszínnyárs zöldségekkel
Mustáros bélszínnyárs zöldségekkel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • bélszín - 300 gramm
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 2 evőkanál
  • salotta hagyma - 10 darab
  • nyers,füstölt kolozsvári szalonna - 200 gramm
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • dijoni mustár - 2 evőkanál
  • durvára őrölt bors - 1 evőkanál
  • olíva olaj - 50 milliliter
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • frissen aprított majoranna, (esetleg szárított) - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk a húst kb. 2 cm-es kockákra. Egy tálban keverjük össze a Knorr-fűszerkeveréket, a majoránnát, a finomra vágott fokhagymát és a fekete borsot az olíva olajjal. Jól forgassuk össze ezzel a páccal a húskockákat. Hagyjuk egy kicsit pácolódni a húst.
  2. Hámozzuk meg a hagymákat, vágjuk félbe és tegyük őket egy percre lobogó, forró vízbe. Vágjuk a paprikákat félbe, magozzuk ki és vágjuk 2 cm-es kockákra azt is. A szalonnát vágjuk fél cm vastag szeletekre.
  3. Húzzuk az összetevőket nyársra egymással felváltva. Ha fa nyársakat használunk, akkor grillezés előtt áztassuk vízbe, hogy ne kapjanak lángra.
  4. Grillezzük meg 10-15 perc alatta a nyársakat, időnként megfordítva.