Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagettivel
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagettivel
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 2 dl
  • olívaolaj - 4 evőkanál
  • padlizsán - 50 dekagramm
  • spagetti tészta - 30 dekagramm
  • bacon - 10 dekagramm
  • mozzarella - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megmosott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és 2 ek olajon mindkét oldalát megpirítjuk.
  2. Félretesszük és kevés gyros fűszerkeverékkel megszórjuk.
  3. 20 dkg mozzarellát szeletekre vágunk és a kihűlt padlizsánokba tekerjük, majd hajtott felével lefelé egy hőálló edénybe tesszük.
  4. A KNORR Bolognai spagetti alapot 2,5 dl hideg vízzel elkeverjük és a padlizsán tekercsekre öntjük, majd 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  5. Ezalatt a spagettit kifőzzük.
  6. 2 ek olajon a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a főtt tésztát és a 10 dkg kis kockára vágott mozzarellát. Melegítsük össze.
  7. Jól átkeverjük és a kisült padlizsánnal tálaljuk.