Mozzarellás pizzatekercs
Mozzarellás pizzatekercs
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • sárgabaracklikőr

A töltelékhez

  • vékonyan felszeletelt füstölt mozzarella sajt - 10 púpos kávéskanál

A pizzatésztához

  • liszt - 50 dekagramm
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • só - 2 teáskanál
  • reszelt fokhagyma - 2 gerezd

A paradicsommártáshoz

  • hámozott konzerv paradicsom - 1 doboz
  • cukor - 1 darab
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • só - 1 darab
  • olasz fűszerkeverék - 1 kevés
  • friss bazsalikom apróra vágva - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon. Jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél órát kelesztjük. Amíg a tészta kel, a paradicsomot a lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a fűszerkeverékkel ízesítve jól összefőzzük. Amikor a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a paradicsommártással, megszórjuk bazsalikommal, egyenletesen elosztva rárakjuk a mozzarella-szeleteket. Ezután a tésztát úgy mint a rétest, lazán feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit éles késsel kb. két centi vastag szeletekre vágunk. A szeleteket lefektetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük