Feltöltve:

Mozart torta

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

-

mazsola50 gramm
csokoládéreszelék1 darab
áfonya10 dekagramm
áfonyalekvár1 kevés
porcukor40 gramm
nugátkrém80 gramm
tejszín800 milliliter
zselatin1 csomag
rum2 evőkanál
cukor140 gramm
sütőpor2 teáskanál
1 csipetnyi
vaníliás cukor3 csomag
kukoricaliszt25 gramm
búzaliszt225 gramm
tojás6 darab
Ráma100 gramm
kakaópor4 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az alsó tésztához 150 g lisztet gyúródeszkára öntünk és mélyedést készítünk a közepébe. Beleteszünk 40 g kristálycukrot, 2 tojást, sót, két csomag vaníliás cukrot, majd beletesszük a Ramát is és gyors mozdulatokkal lágy tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, belefektetjük egy Ramával kikent kerek tortaformába, villával megszurkáljuk és 15 perc alatt készre sütjük.

  2. 2. lépés

    A piskótatésztához 2 evőkanál forró vízzel felverjük a maradék 4 tojást, amíg sűrű, habos nem lesz. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a vaníliás cukrot és tovább keverjük. A maradék lisztet összekeverjük a kukoricaliszttel, a kakaóporral és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos habba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk és kb. 30 perc alatt kisütjük.

  3. 3. lépés

    Amikor kihűlt, két kerek lappá vágjuk. A krémhez a mazsolát rumba áztatjuk. A zselatint 3 evőkanál hideg vízbe tesszük, 10 percig áztatjuk, majd melegítés közben feloldjuk. A tejszínt habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a zselatint. A tejszínhabot három részre osztjuk. A nugátkrémet vízgőz fölött felolvasztjuk és belekeverjük az első adag tejszínhabba.

  4. 4. lépés

    A mazsolát megszárítjuk, a rumot félretesszük. A díszítéshez elrakunk kb. 20-25 szem mazsolát, a többit lecsöpögtetjük, majd 20 g porcukorral és a rummal együtt a második adag tejszínhabhoz adjuk.

  5. 5. lépés

    Az utolsó adag tejszínhabba a megmaradt porcukor kerül. 10-15 szem áfonyát félreteszünk a díszítéshez. A maradékot egyenletesen elosztjuk a már előzőleg áfonyalekvárral megkent, elsőként kisütött tésztán.

  6. 6. lépés

    Befedjük az első piskótaréteggel. Erre rákenjük a nugátkrémes tejszínhabot, majd ráhelyezzük a második réteg piskótát. A torta tetejét és oldalát a mazsolás tejszínnel vonjuk be. A torta oldalát csokireszelékkel szórjuk meg.

  7. 7. lépés

    A tejszínhab utolsó harmadát nyomózsákba töltjük és kidíszítjük vele a torta tetejét, végül a félretett áfonya és mazsola kerül rá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0