reszelt csoki, lehet tortabevonó is | 20 dekagramm |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
darált dió | 20 dekagramm |
rum | 1 evőkanál |
baracklekvár | 2 evőkanál |
tojásfehérje | 1 darab |
alma | 1 kevés |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
magozott rumos meggy | 40 darab |
kókuszreszelék | 1 darab |
Mozart golyó a Desszertek kategóriában
A csokit, a diót, a porcukrot, a rumot, a lekvárt és a tojásfehérjét keverőtáblába töltjük. Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, majd kicsi kockadarabkákra vágjuk. Az előzőekhez hozzáadjuk, fahéjjal ízesítjük és összedolgozzuk.
A hűtőszekrénybe letakarva betesszük hogy egy picit, hogy megdermedjen.
Ha a massza összeállt nedves kézzel golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy meggyet rakunk.