reszelt étcsokoládé | 20 dekagramm |
darált dió | 20 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
rum | 1.5 evőkanál |
sárgabarack lekvár | 1 evőkanál |
tojásfehérje | 1 darab |
alma | 1 darab |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
magozott rumos meggy | 40 darab |
kókuszreszelék | 1 darab |
A csokoládét, a diót, a porcukrot, a rumot, a lekvárt és a tojásfehérjét keverőtálba töltjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az előzőekhez adjuk, a fahéjjal fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy egy kissé megdermedjen. Ha a massza kellően összeállt, nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy meggyet bújtatunk. Ezeket a kókuszreszelékben megforgatjuk, és minyonpapírba téve kínáljuk.
Hozzászólások