Gyúródeszkán dolgozzuk össze a Ramát a porcukorral és a sóval, majd a liszttel, végül osszuk a tésztát két részre. Az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaót. Mindkét tésztát burkoljuk alufóliába és pihentessük 2 órát a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Mindkét tésztából vágjunk le egy-egy darabot és lisztezett deszkán nyújtsuk 2 mm vastagra. Az egyik lapot kenjük meg felvert tojásfehérjével, rakjuk rá a másik lapot és formáljunk belőle hengert. Vagy mind a sötét, mind a világos tésztából formáljunk hasábokat, kenjük meg tojásfehérjével és sakktáblaszerűen rakjuk össze.
A hasábokat világos, vagy sötét tésztába burkoljuk. A tésztahengert tegyük vissza a hűtőbe, hogy egészen kemény legyen, majd vágjuk kb. 1/2 cm vastag szeletekre és a középső sínen 10 -14 perc alatt süssük világosbarnára. A süteményt a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük a tortarácsra amíg kihűl.