Moszkauer
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • dió, mandula, török-mogyoró vegyesen - 10 dekagramm
    • kandírozott narancshéj - 5 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tejszín - 5 evőkanál
    • cukor - 3 dekagramm
    • finomliszt - 3 dekagramm

    A bevonathoz

    • étcsokoládé - 10 dekagramm
    • étolaj - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Az olajos magvakat durvára daráljuk, a narancshéjat apróra vágjuk. A tejszínt a cukorral és a Ramával kevergetve összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a magvakat, a narancshéjat, valamint a lisztet.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi adagokat halmozunk a tésztából pár centi távolságra egymástól, majd egy kanállal jól lelapogatjuk szép korong formájúra.
    3. 190 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, amíg világos aranyszínűre pirul. Figyeljünk rá, mert a magvak miatt nagyon könnyen megpirulhat. Ha megsültek hagyjuk őket kihűlni a tepsiben.
    4. Amíg hűlnek a finomságok, addig készítsük el a csokimázat: vízgőz felett olvasszuk fel a darabokra tördelt csokoládét az olajjal, folytonos kevergetéssel. A kihűlt korongok alját belemártjuk, majd a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra pakoljuk őket, amíg megdermednek. Hűtőbe téve gyorsíthatjuk a dermedés folyamatát.