Feltöltve:

Moszkauer

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

dió, mandula, török-mogyoró vegyesen10 dekagramm
kandírozott narancshéj5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tejszín5 evőkanál
cukor3 dekagramm
finomliszt3 dekagramm

A bevonathoz

étcsokoládé10 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Az olajos magvakat durvára daráljuk, a narancshéjat apróra vágjuk. A tejszínt a cukorral és a Ramával kevergetve összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a magvakat, a narancshéjat, valamint a lisztet.

2. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi adagokat halmozunk a tésztából pár centi távolságra egymástól, majd egy kanállal jól lelapogatjuk szép korong formájúra.

3. lépés

190 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, amíg világos aranyszínűre pirul. Figyeljünk rá, mert a magvak miatt nagyon könnyen megpirulhat. Ha megsültek hagyjuk őket kihűlni a tepsiben.

4. lépés

Amíg hűlnek a finomságok, addig készítsük el a csokimázat: vízgőz felett olvasszuk fel a darabokra tördelt csokoládét az olajjal, folytonos kevergetéssel. A kihűlt korongok alját belemártjuk, majd a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra pakoljuk őket, amíg megdermednek. Hűtőbe téve gyorsíthatjuk a dermedés folyamatát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem