Feltöltve:

Moszkauer

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejszín300 milliliter
kristálycukor375 gramm
durvára tört dió250 gramm
liszt50 csapott evőkanál
darált cukrozott narancshéj (elhagyható)50 gramm
ét-, vagy tejcsokoládé a bevonáshoz ízlés szerint300 gramm

Elkészítés

1. lépés

A diót durvára törjük. Bár fontos, hogy ne darált dió legyen a moszkauerben, azért próbáljuk meg minél apróbbra zúzni, hogy majd ki tudjuk nyomni a nyomózsák csövén. Feltesszük főni a tejszínt, közepes hőfokon. Mikor a tejszín felforrt, hozzáadjuk a durvára tört diót és a cukrot. Mikor újra felforrt, hozzáadjuk a cukrozott narancshéjat. Ha a cukrozott narancshéjat elkevertük és újra felforrt a keverékünk, gyors keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig még főzzük. Ha elkészült a moszkauer alap, levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha az alap teljesen kihűlt, egy nyomózsák segítségével féldiószemnél kisebb halmokat nyomunk szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre. Mivel a moszkauerek terülni fognak sütés közben, legalább 3-4 cm távolság legyen minden halmocska között. Ezután a moszkauereket előmelegített 200 C fokos sütőbe tesszük, kb 5 percig sütjük, míg a körök széle aranybarnánál kicsit sötétebb árnyalatúra nem pirul. Hagyjuk teljesen kihűlni - kb 5 perc -, ez idő alatt teljesen megszilárdulnak, és fel lehet őket szedni a sütőpapírról. Olvasszuk fel a csokoládét, de ne teljesen, kb tejföl sűrűségűre. Az alját egyenként belemártjuk a csokiba, és villával becsíkozzuk. Fejjel lefelé egy tálcán hagyjuk a csokoládét megkötni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem