Feltöltve:

Moszkauer

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet)
narancs vagy citrom reszelt héja
csokoládé
főzőcsokoládé vagy étcsokoládé
főzhető vanília pudingpor

-

dió10 dekagramm
mogyoró10 dekagramm
mandula10 dekagramm
cukrozott narancshéj5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tejszín5 evőkanál
liszt3 dekagramm
cukor5 dekagramm

A díszítéshez

olaj2 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A diót, a mandulát, a mogyorót durvára őröljük, a narancshéjat apró kockákra vágjuk. A Ramát, a tejszínt, a cukrot takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk, felforraljuk, de ahogy felforrt, azonnal lekapjuk a tűzről. Belekeverjük a diót, mogyorót, mandulát, narancshéjat és a lisztet. A tepsibe teáskanálnyi mennyiséget teszünk a tésztából, kb. 5 cm távolságra egymástól, és kissé szétlapítjuk őket a kanál hátával. 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt megszilárdul, és lelehet szedni a tepsiről. A csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és belemártogatjuk a sütik egyik oldalát. Ezután a meztelen oldalukkal lefelé rácsra tesszük, és megvárjuk amíg megszilárdul a csokimáz. Jó étvágyat!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem