Feltöltve:

Morzsás gyümölcstorta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

vanília ízű pudingpor1 csomag
tej3.5 dl
cukor8 dekagramm
tojássárgája1 darab
meggybefőtt, vagy őszibarack1 pohár

Morzsa

olvasztott Rama8 dekagramm
cukor8 dekagramm
1 csipetnyi
fahéj1 csipetnyi
liszt15 dekagramm

Tetejére

vaníliás, vagy fahéjas porcukor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A töltelékhez elkészítjük a szokásos módon a pudingot, belekeverjük a tojássárgát, és kevergetve kihűtjük. A morzsókához az anyagokat kézzel összegyúrjuk, inkább elnagyoltan, mint jobban kidolgozva, majd két tenyér között kisebb-nagyobb darabokra morzsoljuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A tésztához a Ramát habosra keverjük, hozzáadva a cukrokat tovább habosítjuk. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat, végül a sütőporos, szitált liszt kerül bele egy kevéske tejjel. Egyenletes masszát keverünk. Egy kb. 26 cm-es tortaforma alját kikenjük, kilisztezzük, oldalát sütőpapírral kibéleljük, majd a tészta masszáját belesimítjuk, rákenjük a pudingot, kirakjuk gyümölccsel, és megszórjuk a morzsalékkal. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt sütjük meg, amíg pirosodni nem kezd a teteje. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra téve hűtjük ki teljesen. Tetejét ízesített porcukorral szórjuk meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem