Feltöltve:

Morzsás almatorta

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

cukor10 dekagramm
Rama a formához1 kevés
tej6 evőkanál
sütőpor2 kávéskanál
teljes kiőrlésű búzaliszt10 dekagramm
finomliszt10 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi
tojás2 darab
vaníliás cukor1 csomag
puha Rama10 dekagramm

Töltelék

puha Rama8 dekagramm
porcukor1 evőkanál
őrölt fahéj2 teáskanál
citromlé2 evőkanál
alma50 dekagramm
finomliszt15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor7 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A morzsalékhoz a Ramát, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a lisztet a mixer dagasztófejével beledolgozzuk. A tésztát egy tálba morzsoljuk, és konyharuhával letakarva hideg helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, 8-8 cikkre vágjuk, kimagozzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tésztához a Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojást és a sót beledolgozzuk. A citromhéjat, a kétféle lisztet és a sütőport rászórjuk, a tejet belekeverjük. Egy tortaformát kikenünk Ramával és a tésztát belesimítjuk. Az alma cikkeket körkörösen belefektetjük, a fahéjas cukorral meghintjük. A morzsalékot rászórjuk és a sütőbe tolva kb. 50 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem