Feltöltve:

Morzsás-kompótos crumble

timer 55
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A morzsához

Ráma50 gramm
finomliszt100 gramm
finomra őrölt kristálycukor50 gramm
fahéj1 teáskanál

A gyümölcskompóthoz

alma1 darab
asztalt szilva50 gramm
alma meghámozva, kimagozva, kicsutkázva és felszeletelve110 gramm
szárított sárgabarack50 gramm
víz25 milliliter
finomra őrölt barna cukor25 gramm

Tálaláshoz

Carte d’Or Gelateria Stracciatella jégkrém4 gombóc

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tegyük a margarint, a lisztet és a cukrot egy nagy tálba, majd ujjaink segítségével morzsoljuk össze a hozzávalókat addig, amíg alaposan el nem keverednek, és nem marad nagyobb darab a masszában. Adjuk a morzsához a fahéjat, majd tegyük félre.

  2. 2. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).

  3. 3. lépés

    A kompót elkészítéséhez keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a vizet egy nem túl mély tűzálló edénybe. 20 percre helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak.

  4. 4. lépés

    Osszuk szét a megpuhult gyümölcsöket 4 szufléformába, majd tegyünk mindegyikre néhány kanállal a morzsás keverékből. A formákat további 25 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.

  5. 5. lépés

    Néhány perc hűtés után helyezzük egy nagy gombóc Carte d'Or Muffin jégkrémet a desszertek tetejére, majd azonnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem