vaníliás cukor | 1 csomag |
mazsola (elhagyható) | 1 kevés |
kakaópor | 5 evőkanál |
porcukor | 15 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
tej | 3 dl |
liszt | 3 evőkanál |
tojás | 1 darab |
színes csokireszelék | 1 kevés |
kakaópor | 6 dekagramm |
porcukor | 6 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
tojás | 12 darab |
citromhéj | 2 teáskanál |
sütőpor | 2 csapott evőkanál |
liszt | 12 evőkanál |
cukor | 12 evőkanál |
2x6 tojásos piskótát készítünk a legnagyobb tepsibe, ami a tűzhelybe befér. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit és előmelegítjük a sütőt.
Szétválasztjuk először a 6 tojást. A fehérjét felverjük géppel, lassú fokozaton, majd hozzákeverjük a 6 ek. cukrot, a tojássárgát, a citrom reszelt héját, a sütőport és a 6 ek. lisztet. Az így elkészült tésztát a tepsibe öntjük. 5 percig sütjük a legnagyobb lángon, majd lecsökkentjük a hőfokot és tűpróbáig sütjük. Ugyanígy járunk el a következő 6 tojással is.
A krémhez a tojást elkeverjük a lisztel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. A vanillincukrot, a Ramát, a porcukrot, a kakaót és egy kevés mazsolát elkeverünk, majd a hideg, főzött krémmel összekeverjük.
A megsült tésztákat egymás mellé helyezzük és kivágjuk a repülőgép formát. A leeső darabokból alakítjuk ki a farok és az orr részt, majd az egész tortát vízszintesen elvágjuk és megtöltjük a krémmel.
A mázhoz 20 dkg Ramát a porcukorral és a kakaóval gőz fölött állandóan kevergetve felolvasztjuk. Lassan ráöntjük a tortánkra úgy, hogy az egészet befedje. Ecsettel, vagy késsel egyenletesen elkenjük. A színes csokireszelékkel díszítjük ízlés szerint.
Hozzászólások