Mókuskerék
Mókuskerék
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • vaníliás cukor - 1 csomag

    A tésztához

    • dió darálva + néhány szem a tetejére - 5 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tejföl - 2 evőkanál
    • citrom leve - 0.5 darab
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tojássárga - 1 darab
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 2 evőkanál
    • liszt - 40 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A lisztet összevegyítjük a sóval és a sütőporral, beledolgozzuk a Ramát. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot is, összegyúrjuk, majd 3 mm vékony tésztát nyújtunk. 4-5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki, mindegyik tetejére negyed dióbelet nyomunk, mielőtt megkentük egy kis tojásfehérjével, így nem hullanak le a sütiről. Közepes tűznél kb. fél órát sütjük, és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.