vaníliás cukor | 1 csomag |
dió darálva + néhány szem a tetejére | 5 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
tejföl | 2 evőkanál |
citrom leve | 0.5 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
tojássárga | 1 darab |
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 2 evőkanál |
liszt | 40 dekagramm |
A lisztet összevegyítjük a sóval és a sütőporral, beledolgozzuk a Ramát. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot is, összegyúrjuk, majd 3 mm vékony tésztát nyújtunk. 4-5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki, mindegyik tetejére negyed dióbelet nyomunk, mielőtt megkentük egy kis tojásfehérjével, így nem hullanak le a sütiről. Közepes tűznél kb. fél órát sütjük, és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Hozzászólások