Feltöltve:

Mokkatorta

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor15 dekagramm
tojás4 darab
tojássárgája4 darab
liszt15 dekagramm
Ráma5 dekagramm

A töltelékhez

Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
instant kávépor2 evőkanál
kávélikőr0.5 dl
vaniliaaroma1 üvegcse
citromlé1 evőkanál

A torta bevonásához

tortabevonó2 csomag
frissen főzött feketekávé0.5 dl
kávélikőr0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat és a tojások sárgáját a cukorral habüstbe tesszük. Vízfürdőn habverővel intenzíven keverve felmelegítjük. A vízfürdőről levéve tovább keverjük, amikor jól felhabosodott, hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott Ramát, és a vaníliás cukrot. A tésztát tortaformába simítjuk, mérsékelten meleg sütőben megsütjük, majd a sütőből kivéve jól lehűtjük. Közben a cukrot és a kávéport lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje, majd sűrű cukorszirupot főzünk belőle. A tűzről levéve citromlével és kávélikőrrel ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a cukorszirupot, vanília aromával ízesítjük, majd az egészet habosra keverjük. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük. A tortát 2-3 karikára vágjuk, megtöltjük a kávékrémmel, majd a kávéval és a likőrrel ízesített tortabevonóval vonjuk be. A tortát hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor a felszeletelt mokkatortát tejszínhabbal, és gyümölcsökkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem