Feltöltve:

Mokkatorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor15 dekagramm
tojás4 darab
tojássárgája4 darab
liszt15 dekagramm
Ráma5 dekagramm

A töltelékhez

Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
instant kávépor2 evőkanál
kávélikőr0.5 dl
vaniliaaroma1 darab
citromlé1 evőkanál

A torta bevonásához

tortabevonó2 csomag
frissen főzött feketekávé0.5 dl
kávélikőr0.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat és a tojások sárgáját a cukorral habüstbe tesszük, és vízfürdőn habverővel, intenzíven keverve felmelegítjük. A vízfürdőről levéve tovább keverjük, amikor jól felhabosodott, hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott Ramát, és a vaníliás cukrot. A tésztát tortaformába simítjuk, mérsékelten meleg sütőben megsütjük, majd a sütőből kivéve jól lehűtjük. Közben a cukrot és a kávéport lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje, majd sűrű cukorszirupot főzünk belőle. A tűzről levéve citromlével, és kávélikőrrel ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a cukorszirupot, vaníliaaromával ízesítjük, majd az egészet habosra keverjük. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük. A tortát 2-3 karikára vágjuk, és megtöltjük a kávékrémmel, majd a kávéval, és likőrrel ízesített tortabevonóval vonjuk be. A tortát hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor a felszeletelt mokkatortát tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem