Feltöltve:

Mokka kocka

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kávés étcsokoládé17.5 dekagramm
lágy Rama12.5 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
rum aroma4 teáskanál
1 darab
tojás3 darab
tejszín10 dekagramm
liszt12.5 dekagramm
sütőpor1.5 csapott mokkáskanál
egész mogyoró15 dekagramm

A mázhoz

kávés étcsokoládé5 dekagramm
olaj1 evőkanál
porcukor5 dekagramm
víz1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Gőz felett a darabokra tört kávés étcsokoládét a Ramával együtt, kevergetve felolvasztjuk, majd tálba öntjük. Rövid hűtés után robotgép segítségével apránként beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rum aromát, és hozzáadunk csipetnyi sót. Egymás után beleütjük a tojásokat, és fél-fél percig a legmagasabb fokozaton keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és közepes fokozaton simára keverjük. Végül beleforgatjuk a mogyorót. A tésztát sütőpapírral kibélelt 25x25 cm-es tepsibe öntjük. Az előmelegített sütő középső részébe toljuk, majd 180 fokon kb. 25 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk. A mázhoz a csokoládét durva darabokra törjük. Hozzáadjuk az olajat, gőz felett megolvasztjuk, majd a süteményre csorgatjuk. A porcukrot 1 evőkanál vízzel sűrű mázzá keverjük, és a csokimázra csorgatjuk. Végül a süteményt kockákra vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem