finom liszt | 30 dekagramm |
---|---|
kristálycukor | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 evőkanál |
szeletelt mandula | 5 dekagramm |
tej | 1.5 dl |
tojás | 2 darab |
vaj, vagy sütőmargarin | 10 dekagramm |
kávé | 2 evőkanál |
porcukor | 1 adag |
finom liszt | 7 dekagramm |
---|---|
barna cukor | 7 dekagramm |
vaj, vagy sütőmargarin | 2 dekagramm |
sütőpor | 1 teáskanál |
víz | 1 evőkanál |
fahéj | 1 kevés |
gyömbér | 1 kevés |
szegfűszeg | 1 kevés |
Mokka - morzsa a Desszertek kategóriában
A lisztet egy tálba szitálom, hozzákeverem a sütőport, a mandulát és a cukrot. Külön edényben eldolgozom a tejet, a tojást, a kávét, a vizet, a felolvasztott és kihűtött vajat, majd a cukros liszthez adom. Kivajazok egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és a kész tésztát egyenletesen belesimítom. Morzsa. Ha ezzel végeztem, a morzsához keverem a cukrot, a sütőport és a lisztet, a vajat, vagy sütőmargarint belemorzsolom. Hozzáadom az őrölt fahéjból, szegfűszegből, gyömbérből egyenlő arányban összeállított fűszerkeveréket és a vizet. Az egészből darabos morzsát készítek, amit a formában várakozó tésztára szórok. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöm. Ha a morzsa túl hamar barnulna, a formát befedem alufóliával. A kész süteményt kissé hűlni hagyom, majd kiveszem a formából, és röviddel a tálalás előtt megszórom porcukorral.