Feltöltve:

Mokka - morzsa

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finom liszt30 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
sütőpor1 evőkanál
szeletelt mandula5 dekagramm
tej1.5 dl
tojás2 darab
vaj, vagy sütőmargarin10 dekagramm
kávé2 evőkanál
porcukor1 adag

Morzsa

finom liszt7 dekagramm
barna cukor7 dekagramm
vaj, vagy sütőmargarin2 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
víz1 evőkanál
fahéj1 kevés
gyömbér1 kevés
szegfűszeg1 kevés

Mokka - morzsa a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet egy tálba szitálom, hozzákeverem a sütőport, a mandulát és a cukrot. Külön edényben eldolgozom a tejet, a tojást, a kávét, a vizet, a felolvasztott és kihűtött vajat, majd a cukros liszthez adom. Kivajazok egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és a kész tésztát egyenletesen belesimítom. Morzsa. Ha ezzel végeztem, a morzsához keverem a cukrot, a sütőport és a lisztet, a vajat, vagy sütőmargarint belemorzsolom. Hozzáadom az őrölt fahéjból, szegfűszegből, gyömbérből egyenlő arányban összeállított fűszerkeveréket és a vizet. Az egészből darabos morzsát készítek, amit a formában várakozó tésztára szórok. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöm. Ha a morzsa túl hamar barnulna, a formát befedem alufóliával. A kész süteményt kissé hűlni hagyom, majd kiveszem a formából, és röviddel a tálalás előtt megszórom porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem