Feltöltve:

Mokka - morzsa

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

porcukor1 adag
finom liszt30 dekagramm
kávé2 evőkanál
vaj, vagy sütőmargarin10 dekagramm
tojás2 darab
tej1.5 dl
szeletelt mandula5 dekagramm
sütőpor1 evőkanál
kristálycukor10 dekagramm

Morzsa

szegfűszeg1 kevés
gyömbér1 kevés
fahéj1 kevés
víz1 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
vaj, vagy sütőmargarin2 dekagramm
barna cukor7 dekagramm
finom liszt7 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet egy tálba szitálom, hozzákeverem a sütőport, a mandulát és a cukrot. Külön edényben eldolgozom a tejet, a tojást, a kávét, a vizet, a felolvasztott és kihűtött vajat, majd a cukros liszthez adom. Kivajazok egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és a kész tésztát egyenletesen belesimítom. Morzsa. Ha ezzel végeztem, a morzsához keverem a cukrot, a sütőport és a lisztet, a vajat, vagy sütőmargarint belemorzsolom. Hozzáadom az őrölt fahéjból, szegfűszegből, gyömbérből egyenlő arányban összeállított fűszerkeveréket és a vizet. Az egészből darabos morzsát készítek, amit a formában várakozó tésztára szórok. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöm. Ha a morzsa túl hamar barnulna, a formát befedem alufóliával. A kész süteményt kissé hűlni hagyom, majd kiveszem a formából, és röviddel a tálalás előtt megszórom porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem