tojás | 4 darab |
---|---|
só | 1 csipetnyi |
tojássárgája | 2 darab |
cukor | 6 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
liszt | 12.5 dekagramm |
sütőpor | 0.5 kávéskanál |
tejföl | 15 dekagramm |
---|---|
mascarpone | 25 dekagramm |
instant kávépor | 3 evőkanál |
kakaó | 2 evőkanál |
cukor | 10 dekagramm |
tejszín | 300 milliliter |
csokidrazsé | 1 darab |
Mokka- rolád a Desszertek kategóriában
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük a sóval. A tojás sárgákat kikavarjuk a cukorral és vaníliás cukorral, beledolgozzuk a sütőporral összevegyített lisztet, majd a tojáshabot. A masszát elsimítjuk a sütőpapírral kibélelt tepsiben (30 x 40 cm). 10 percig sütjük, vigyázva, hogy ne piruljon meg. Kiborítjuk egy megnedvesített konyharuhára. A rátapadt papírt megkenjük egy kevés vízzel, és leválasztjuk. A lapot óvatosan felcsavarjuk a konyharuhában, és hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkavarjuk a mascarponéval, kávéporral, 1 kanál kakaóval és a cukorral, addig kavarjuk, amíg a kávé feloldódik. Felverjük a tejszínt, 1/3-át csillagfejes nyomózsákba töltjük, a maradékot beledolgozzuk a mokkakrémbe. Kicsavarjuk a piskótalapot, és megkenjük a krémmel, ismét felcsavarjuk a ruha segítségével. A rolád tetejére tejszínhab rozettákat nyomunk, és meghintjük a maradék kakaóval. Csoki drazséval díszítjük.