Feltöltve:

Mogyorótorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mandula porrá törve

A tésztához

pörkölt mogyoró10 dekagramm
burgonyakeményítő20 dekagramm
liszt20 dekagramm
tojás6 darab
kristálycukor30 dekagramm
Ráma30 dekagramm

A krémhez

porcukor30 dekagramm
Ráma30 dekagramm
pörkölt mogyoró10 dekagramm

A torta aljához és tetejéhez

1 darab
keményítő20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojásfehérje6 darab
kristálycukor2 teáskanál
mogyoró20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A torta aljának és tetejének elkészítése: a mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerben daráljuk finomra. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt. Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört. Ramával kenjük ki vékonyan, majd lisztezzük a papírt. Gyújtsuk be a sütőt, gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra. Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva. Süssük 45 percig meleg sütőben. Ha megsült vegyük ki a sütőből és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni. A tészta elkészítése: állítsuk 10 fokkal magasabb hőmérsékletre a sütőt. Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult Ramát és a cukrot. Ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót, továbbra is a habverő segítségével. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához. Ramával kenjünk ki és lisztezzünk, vagy zsemlemorzsával szórjuk be a formát, töltsük bele a masszát. 20 percig süssük az előmelegített sütőben. A krém elkészítése: keverjük el alaposan a megpuhult Ramát és a 24 dkg porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk. Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót. A torta összeállítása: a torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel. Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel. A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit. Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal. Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem