Feltöltve:

Mogyorós zabpehelytallér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma20 dekagramm
kristálycukor18 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 darab
darált mogyoró10 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
zabpehely15 dekagramm
egész mogyoró5 dekagramm
porcukor1 darab

Mogyorós zabpehelytallér recept.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, robotgép gyúró pálcájával beledolgozzuk a darált mogyoróval és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a zabpelyhet. Kb 30 percre hűtőbe tesszük. Az egész mogyorószemeket éles késsel kettévágjuk. 3 tepsit sütőpapírral kibélelünk, a hideg tésztából apró golyókat formálunk, tetejüket kissé lelapítjuk. A tepsikbe tesszük és közepükbe 1-1 fél mogyorót nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 22"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem